Houten bergingen voor iedere tuin

Fietsen, (tuin)gereedschap, speelgoed… Allemaal spullen die je niet wilt laten rondslingeren, maar je kunt je huis ook niet als opslagplaats gebruiken. Een houten berging biedt dan uitkomst. Want dit is niet alleen heel praktisch, maar het ziet er ook nog eens goed uit in je tuin. Het oog wil immers ook wat – zeker nu je alle spullen weer netjes kunt opruimen.

Trouwens, zo’n houten berging is niet alleen ideaal in de tuin. Ook in de moestuin of bijvoorbeeld in de wei kan een berging uitkomst bieden. Gebruik de berging bijvoorbeeld voor de opslag van je tuinbenodigdheden of combineer het met een schuilstal voor de dieren. De mogelijkheden zijn eindeloos: wij vertellen je hier graag meer over.

Veelgestelde vragen bergingen

Wat zijn de beste houtsoorten voor een houten berging?

Wat precies het beste houtsoort is, is altijd afhankelijk van jouw doel en situatie. Bij De Reus Houtbouw werken we veel met douglas- en eikenhout. Bekijk hoe we stap voor stap jouw project kunnen vormgeven.

Moet ik een houten berging behandelen?

Het is aan te raden om je houten berging te behandelen tegen weersinvloeden. Dit kan erg makkelijk met beits of verf.

Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van een houten berging?

Dit hangt af van de locatie en grootte van je houten berging. Bij veel gemeentes zijn hier ook andere regels voor. Check dit dus eerst bij je gemeente, of vraag het bij ons na. Dan zoeken we het graag voor je uit!

Hoe lang gaat een houten berging mee?

Een houten berging gaat gemiddeld tussen de 10 á 30 jaar mee. Veel hiervan is afhankelijk van het onderhoud dat je er aan doet. Onderhoud je je berging goed door regelmatig te behandelen schoon te maken dan vergroot je de levensduur van je berging. Denk hierbij ook goed aan het eventueel snoeien van klimplanten zoals klimop die tegen je gebouw opgroeien. Als je dit niet doet, kan de kwaliteit van het hout snel achteruit gaan.

Kan ik zelf een houten tuinkantoor ontwerpen?

Ja, dat kan. Als wij voor je aan de slag mogen zullen we zelf natuurlijk een schets gaan maken van het te bouwen tuinkantoor. Dit doen we dan op basis van jouw gemaakte ontwerp en wensen!

Bekijk onze recente berging projecten 

Vraag onze brochure aan

Vraag onze brochure aan

De Reus Houtbouw realiseert schuren, buitenverblijven en carports van hout. Dat doen we met veel passie en oog voor detail. Dagelijks zijn we gepassioneerd bezig om van robuuste houtproducten prachtige resultaten te leveren.


Vraag gratis aan

 

Kies voor een moderne en duurzame houten berging

Een moderne overkapping met berging is uiteraard duurzaam. Dit houdt niet alleen in dat de berging heel lang meegaat, maar ook dat de materialen duurzaam zijn geproduceerd. Daarom gebruiken we eiken- en douglashout uit onze eigen Europese bossen, waardoor onze ecologische voetafdruk veel kleiner is dan bij het gebruik van tropisch hardhout. Behalve de verminderde CO2-uitstoot bij het transport, past dit hout ook beter in het Nederlandse landschap. Een douglas overkapping met berging wordt zo een praktisch sieraad voor je tuin.

Kosten houten berging

Bij ons krijg je meteen na het eerste gesprek een offerte thuis gestuurd. Op kantoor bespreken we je wensen en adviseren we je over al je opties. Ook maken we een 3D tekening, zodat je precies ziet hoe het wordt. Kosten hangen af van de gebruikte houtsoort, maar ook van de afwerking en de verschillende isolatieklassen. Een hogere isolatieklasse is duurder, maar bespaart op de lange duur ook weer geld. Op onze offerte maken we de kosten inzichtelijk door alle onderdelen apart te specificeren.

 

De Reus

Puur vakmanschap

De Reus Houtbouw realiseert schuren, buitenverblijven en carports van hout. Dat doen we veel passie en oog voor detail. Dagelijks zijn we gepassioneerd bezig om van robuuste houtproducten prachtige eindresultaten te maken. Eindresultaten met een lange levensduur. Want investeren in een houten schuur veranda of buitenverblijf doe je niet zomaar! Daar wil je lang van kunnen genieten!

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord