Tuinkamers zijn een zone van rust in iedere tuin

Het hele jaar door buiten zijn en genieten van je tuin? Dat kan ook in Nederland! Een houten tuinkamer is namelijk bijzonder geschikt om het buitenleven ook in het najaar en zelfs in de winter onbekommerd voort te zetten. Hierin zit je heerlijk beschut en beschermd tegen weersinvloeden zoals regen en wind. Op deze manier is het helemaal niet erg dat de zomer alweer zo snel voorbij is!

Tuinkamers van de Reus Houtbouw

Wat is dat dan, een tuinkamer?

Alleen het woord zelf al klinkt sprookjesachtig: tuinkamer. Een plek waar je kunt genieten van al het moois dat je tuin je te bieden heeft, ongeacht welk seizoen het is. Een tuinkamer is namelijk een vrijstaande terrasoverkapping en heeft met het dak en de wanden (die ook – deels – weggelaten  kunnen worden) nog het meest weg van een extra kamertje in je tuin. Dat is dus superhandig in het wisselvallige Nederlandse klimaat.

Alle seizoenen buiten zijn in een houten tuinkamer

Je kunt een tuinkamer net zo comfortabel maken als je zelf wilt. In de zomer zorgt het voor de gewenste schaduw. Geen gedoe meer met parasols, want hier zit je uit de volle zon, maar toch lekker buiten. Zet bijvoorbeeld een mooie loungebank neer. Dit is ook dé plek voor die gedroomde buitenkeuken. Mocht er onverwachts een zomers buitje vallen, dan kun je gewoon blijven zitten. Zelfs de barbecue valt niet in het water!

 Als je het heerlijk vindt om buiten te zijn, kun je een tuinkamer ook in de winter gewoon blijven gebruiken. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een houtkachel onder de tuinoverkapping te laten installeren, zodat het ook bij lagere temperaturen nog heerlijk warm blijft in het buitenverblijf. Zo geniet je nog langer van je tuin.


tuinkamer van hout

Houten tuinkamer, op maat gemaakt

Over de houten tuinkamers van De Reus Houtbouw is stuk voor stuk nagedacht. Met verschillende modellen is er ongetwijfeld een vrijstaande tuinkamer te vinden bij wat jij voor ogen hebt. Uiteraard kunnen wij het ontwerp ook helemaal aanpassen aan jouw wensen. Zo kan het bijvoorbeeld heel praktisch zijn om een tuinkamer te combineren met een berging. Zo heb je meteen een goede plek om (tuin)gereedschap, fietsen en andere spullen op te bergen. Wij zorgen ervoor dat de overkapping perfect in je tuin past. 

houten tuinkamer

Hoogwaardige houtsoorten voor een duurzame overkapping

Onze houten tuinkamers worden van hoogwaardige en weerbestendige houtsoorten gemaakt. Wij werken uitsluitend met eiken en douglas hout, omdat dit duurzame houtsoorten zijn die wel tegen een stootje kunnen. Je wilt immers nog jaren en jaren van je tuinkamer kunnen genieten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een houten terrasoverkapping in jouw tuin? Neem eens een kijkje bij onze modellen en laat je inspireren door onze eerdere projecten. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen, zodat we je wensen kunnen bespreken.


Kies één van onze unieke modellen

Bekijk onze recente tuinkamer projecten

Vraag onze brochure aan

Vraag onze brochure aan

De Reus Houtbouw realiseert schuren, buitenverblijven en carports van hout. Dat doen we veel passie en oog voor detail. Dagelijks zijn we gepassioneerd bezig om van robuuste houtproducten prachtig.


Vraag gratis aan

De Reus

Puur vakmanschap

De Reus Houtbouw realiseert schuren, buitenverblijven en carports van hout. Dat doen we veel passie en oog voor detail. Dagelijks zijn we gepassioneerd bezig om van robuuste houtproducten prachtige eindresultaten te maken. Eindresultaten met een lange levensduur. Want investeren in een houten schuur veranda of buitenverblijf doe je niet zomaar! Daar wil je lang van kunnen genieten!

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord