Klantverhaal | Familie Van Vliet

Dit robuuste bouwwerk op het terrein van familie Van Vliet bevat een carport, opslag- en hobbyruimte. Van de oriëntatie tot de oplevering: de familie is erg positief en het eindresultaat is volledig naar wens.

Op het grote terrein van de familie Van Vliet stond tot voor kort alleen een woonhuis en een schuurtje. “Ik had behoefte aan een werkruimte, opslag en een droge plek voor de auto’s. We hebben een groot terrein, dan maakt zo’n grote ruimte het perceel completer. Er is dan meer balans tussen vrije en bebouwde grond. Daarnaast is dit echt een eyecatcher.”

Oriëntatieproces

Anderhalf jaar geleden is meneer Van Vliet begonnen met oriënteren. “Dit was vooral een online zoektocht. Bij Frank sprak het robuuste bouwwerk mij aan. Online vond ik zijn bouwwerken al kwaliteit uitstralen, door de stevige materialen. Ik ben bij twee bedrijven wezen kijken, waaronder De Reus Houtbouw. We hebben het toen niet eens over de prijs gehad. De manier van werken van Frank paste het beste bij mijn gevoel: ter plekke timmermannen aan het werk om het precies naar mijn zin te maken. Zo is het ook gelopen, dus mijn inschatting is goed geweest.”

Tekening met plattegrond

Van Vliet had van tevoren al een bepaalde plattegrond in gedachten. “De carport moest groot genoeg zijn voor 2 auto’s en er moest een berging en hobbyruimte aanwezig zijn. Er is van tevoren een tekening gemaakt voor de hele tuin. Er is toen ook nagedacht over wat voor bijgebouw er moest komen. Ik wilde de auto’s graag uit het zicht, de carport geeft juist wel openheid en gemak; je rijdt zo weg. De overspanning moest ook groot genoeg zijn, om ruimte te hebben om de deuren open te kunnen doen.

“Ik wilde ook graag een chillruimte voor onze twee dochters. Daar is een televisie, WiFi en een toilet aanwezig. En ik wilde een ruimte voor het opbergen van grote spullen.”

Open werkwijze

Na het bepalen van het ontwerp start het bouwproces. Dit heeft Van Vliet positief ervaren. “In het tekenproces bereid je alles zo goed mogelijk voor, maar als je gaat bouwen kom je soms dingen tegen die toch slimmer of handiger zijn, die konden gewoon meegenomen worden. Tussentijds overleg was dit altijd mogelijk. Ter plekke wordt het pas afgewerkt, dat geeft een goed gevoel. Last-minute is er nog een camerasysteem toegevoegd, toen hebben de jongens er snel een leiding en kabel ingebouwd. Er is dus een hele open werkwijze; tussentijdse aanpassingen zijn altijd mogelijk, ook bij een goede voorbereiding.”

“Er is ook rekening gehouden met eventuele last van muizen. Er werd op zo’n manier gebouwd, dat het gebouw muisvrij is. Dat is niet onbelangrijk. De jongens werken ook keurig netjes. Aan het eind van de dag ruimden ze de bouwplaats op; door even te vegen en de ladders in de hoek te leggen. Dat vond ik bijzonder prettig. Het waren sowieso hele leuke jongens, ik vond het jammer dat het zo snel klaar was, zo gezellig was het!”

Oplevering

Na het bouwen volgt de oplevering. “We hebben tijdens de oplevering een rondje gelopen, alle opmerkingen die ik had zijn opgelost. In de prefab periode was er een raam niet meegenomen, die is er later alsnog in gemaakt. Het is mooi dat je niet ziet dat dat achteraf gebeurd is. Dat raam maakt het echt compleet, dus het was fijn dat dit gewoon nog mogelijk was.”

"Superblij met het eindresultaat!"

Inmiddels is het volledig in gebruik genomen. “De auto’s staan onder de carport en de opslag- en hobbyruimte wordt volop gebruikt. Deze winter stond bijvoorbeeld de tuinset in de berging. Het is dan fijn dat de opslag muisvrij is. Er is ook nog een werkbank geplaatst door Frank, ook heel handig!”

Al met al is Van Vliet erg tevreden. “Het bouwproces was fijn, door de nette en flexibele manier van werken. De Reus Houtbouw blinkt uit in de robuuste bouwstijl. Frank zoekt de grens niet op: hij maakt balken niet alleen dikker als het moet, maar ook als het mooier is. We zijn superblij met het eindresultaat!”

Ontvang een prijsopgave
Ontvang een prijsopgave op basis van dit project

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord